Арман Бабикян

Решението за премахване на палатковите лагери е национално решение, взето от премиера или с неговото знание. Това заяви специално за ДЕБАТИ.БГ един от организаторите на протестите Арман Бабикян, част от т.нар. „Отровно трио“.

„Валери Симеонов, доколкото ми е известно не е министър на вътрешните работи, поне засега. Според мен решението е взето от страхливия Борисов, защото ако това беше решение на СДВР нямаше да се случи същото в Стара Загора, Варна, Пловдив. Очевидно е национално решение и очевидно е взето от министър-председателя или с негово знание. Всечки други обяснения и пресконференции на СДВР са комични. Ако се беше случило само в София можеше да послужи за някакво алиби, но очевидно не е”, заяви Бабикян

 

Тази сутрин той се оказа за няколко часа в ареста на Първо районно управление след като отказва да напусне района на Орлов мост.

„Получих информация, че се опитват да превземат лагера и веднага се отзовах. Полицията беше обградила с плътен кордон лагера на Орлов мост и приканваше с мегафон протестиращите да махнат палатките си и да отворят кръстовището, защото се нарушавал Законът за движение по пътищата”, разказа Бабикян

 

Действията на полицията няма да попречат на протестите, хората не са се уплашили, категоричен бе Бабикян. Според него това правителство не може да осигури провеждането на изборите и единственият изход  е оставката му.

„Категорично не може да осигури честни избори, това е доказан факт. Броят на невалидните бюлетини също го доказва, но аз не смята,че това е коалиция. На власт имаме съдружие между двама души, а не коалиция между няколко политически сили. Някои от тези политически сили извън ГЕРБ представляват дела на съдружника на Бойко Борисов, а именно Делян Пеевски”

Цялото интервю четете по-късно на сайта ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!