Арман Бабикян

Това управление вече няма власт, тъй като е загубило доверието и подкрепата на народа. Това заяви в интервю за ДЕБАТИ.бг един от организаторите на антиправителствените протести, които продължават вече 87 дни, Арман Бабикян.

„На практика те са без власт, защото нямат народа зад себе си. Когато една власт не представлява народа, тя е нелегитимна. Това че някога са се състояли избори е прекрасен факт от демократичната ни история, но очевидното е налице, а то е, че хората вече не се страхуват да им кажат „Махайте се!“.“, обясни Бабикян.

На въпроса дали все пак очаква действителната оставка на управляващите или по-скоро смята, че увъртанията от тяхна страна ще продължат, Бабикян отговори:

„Тези пируети на управляващите продължават вече почти 90 дни, така че нищо не би ме изненадало в тяхното поведение.“

Въпреки неизпълнените искания на протестиращите за оставки на главния прокурор и премиера, Бабикян очерта някои от успехите на протеста до този момент:

„Има преки и непреки резултати и единият от тях, скромен резултат, е, че бяха пожънати 5-6 министри от кабинета. Хората вече им забравиха имената твърде бързо. Че бяха разхищавани безумни количества средства за всеки, който поиска, за да бъде усмирено недоволството. Че медиите на цяла Европа, бих казал и от други континенти, обърнаха внимание на това, което се случва в България. Че Европейският парламент реагира, че комисиите в ЕК реагираха, че властта се скри, че Борисов се страхува, че на практика се търси изход от кризата, защото е ясно, че тази криза няма да отмине. Може би най-големият резултат е, че хората не се страхуват.„

Той посочи още, че се надява четвъртото „Велико народно въстание“ да пожъне успех, подобен на предишните 3 подобни протеста.

Цялото интервю с Арман Бабикян очаквайте утре в рубриката „Интервю“ на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук