протест

За 87-и път в столицата днес се провежда антиправителствен протест. За тази вечер е обявено и четвъртото „Велико народно въстание“. Началният час на събитието е 17:00 и на място, в т. н. „триъгълник на властта“ вече се събират хора.

Протестът започна под ритмите на песента „Имам човек“ на Ицо Хазарта и други песни, изразяващи целите на протеста.

Към 19:00 часа започнаха и речите на ораторите.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на главния прокурор Иван Гешев, премиера Бойко Борисов и провеждането на честни избори.

Пред вратите на БНБ е разпънат транспарант, който гласи: „Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват!”.

Gepostet von Debati am Samstag, 3. Oktober 2020

Сред протестиращите има хора от цялата страна – Русе, Варна и др. Гражданите носят табели с надписи: „Оставка”, „Мутри, вън! Мафията, вън”, „Оставка на цялото правителство” и различни креативни плакати. По традиция се чуват вувузели и викове „Оставка“.

От Отровното трио по-рано днес публикуваха и пост за българите, живеещи в чужбина, които се обединиха за пореден път. Те направиха общ клип, в който задават на различни езици 29-те въпроса към правителството, прокуратурата и персонално Иван Гешев поставени от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона, и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Проектът има за цел да разпространи въпросите и сред чужди медии и да направи обширно, световно послание, показващо нетърпимостта на всички българите към срастването на мафията с държавата, липсата на правосъдие, зависимите медии, насилието над мирни граждани, присвояване на средства от европейски фондове за лични облаги, пишат от триото.

Протести и в страната

Пореден протест блокира и движението на кръговото кръстовище в района на Дунав мост при Русе. Хората се солидаризираха с обявеното за днес четвърто „Велико народно въстание“. „Под най-различни форми Русе си изразява мнението и продължаваме да искаме да се махнат тези нагли престъпници, които се подиграват с цял един народ.“, категорични са протестиращите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук