Атанас Атанасов
На снимката: Атанас Атанасов

Съпредседателят на „Демократична България“ и председател на партия „Демократи за силна България“ смята, че с втория мандат на „Продължаваме промяната“ би могло да се състави правителство, което да бъде подкрепено и от ГЕРБ. По думите на Атанас Атанасов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неистово се стреми да бъде част от реформаторските сили, но според Атанасов е най-добре бившият премиер да се оттегли от ГЕРБ.

“Най-добре е той (Бойко Борисов – б.р.) да вземе да се отдръпне и да остави партията си. Той освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, се явява и воденичен камък на собствената си партия”, добави Атанасов.

По думите му ГЕРБ трябва да подкрепи кабинет, но без да участва в него.

“Аз също искам да има редовно правителство. Държавата се нуждае от политическа стабилност. Имаме да решаваме изключително много кризи и проблеми”, смята той.

“България има нужда да се освободи от Бойко Борисов. Този човек, идвайки от българския ъндърграунд от началото на прехода, омота българската държава в корупционни схеми, откъдето и да пипнете”, каза Атанасов в интервю за bTV.

Според него Борисов отдавна мечтае да бъде Ахмед Доган от Банкя.

Той бе категоричен, че ДБ са готови да вземат третия мандат, ако отиде при тях.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук