Атанас Бобоков
На снимката: Атанас Бобоков

Апелативният спецсъд пусна от ареста бизнесмена Атанас Бобоков срещу гаранция от 2 млн. лв. Първата инстанция – спецсъдът постанови за Бобоков домашен арест, но апелативните съдии са решили да наложат по-лека мярка, става ясно от съобщение на съда. Тяхното определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За да определят размера на гаранцията, магистратите са преценили данните за имущественото състояние на обвиняемия, обяснява съдът.

Бизнесменът беше задържан преди няколко месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него беше арестуван и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук