Десислава Атанасова
на снимката: Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС

Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност както на политическите сили, така и на служебния кабинет, който нямаше потенциал да успокои политическото напрежение- Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова в декларация от името на група.

Тя обърна внимание, че 15 септември е символна дата за начало, но и дата за края на 46-ото Народно събрание.

„Изтече срокът на годност на това Народно събрание, а г-жо Зайкова, вие се оказахте лоша ористница и за 45-ия и за 46-ия парламент, защото щетите, които нанесоха и 45-ия и 46-ия парламент върху парламентаризма, ще се помнят дълго“, каза тя.

Десислава Атанасова обърна внимание, че във времето на краткия мандат на 46-ото Народно събрание България е управлявана от служебно правителство, назначено от Румен Радев. През тези няколко месеца политическата криза се е задълбочила, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден.

По думите й една от важните задачи в служебните кабинети е те да участват активно при решаването на политически кризи.

„Духът на настоящата Конституция изисква от служебните правителства да успокоят политическата атмосфера, да намалят напрежението в обществото“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС.

Според нея партиите на протеста не са разбрали, че служебното правителство е започнало да изчегъртва не само ГЕРБ, а и тях.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!