Хаджигенов предсрочни избори
На снимката: Адв. Николай Хаджигенов

Българският вариант на „Уотъргейт“ е много по-ужасяващ. Това каза пред журналисти адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“. По думите му никой не иска доклада на Комисията да мине през Народното събрание.

„Препоръките, които отправихме за отстраняване и разследване на шефа на НСО и двама негови подчинени служители и прокурор Вероника Трифонова. Това е причината. Плюс данните, които ще изнесе комисията. За съжаление в голямата си част те са секретни, но ще ви разкажем каквото можем в последствие“, каза адвокатът.

Съпротивата е яростна, коментира още той.

Над 900 души са били подслушвани по време на протестите от лятото на миналата година, установила временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата за полицейското насилие и подслушването на протестиращи.

„Комисията събра данни за 934 човека. Между тях има четирима журналисти и още един, който работи за огромна френска медия. Известни хора са. Става дума за съдии, прокурори, генерали от резерва, политици, председатели на сдружения с нестопанска цел, които взимат дейно участие в политическия живот и участват в изборите“, каза Хаджигенов.

За подслушванията, Хаджитенов каза, че комисията е събрала 130 имена на тези, които са подслушвани, но те са „засекретени“.

„Благодаря ти, редник Гешев, когото спасяват в момента в парламентарна зала“, каза още той.

Това засекретяване е дело на прокуратурата, уточни Николай Хаджигенов.

На въпрос дали са достатъчно обединени в „Изправи се БГ! Ние идваме!“, адвокатът отогвори пред медиите, че са се събрали да вършат работа. „Най-малката група работи най-ефективно от всички. Справяме се не лошо“, добави той.

Ще продължи ли коалицията между Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева ще се обсъжда след края на 46-тото Народно събрание.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук