Тримата нападатели от Лондон са имали коктейли „Моллотов“ и първоначално са се опитали да наемат камион, а не микробус. Информацията съобщиха от британската полиция.

Оттам посочват, че при проверка на превозното средство, служителите на реда са открили „13 винени бутилки, обвити с дрипи, за които се смята, че са пълни със запалителна течност“.

Междувременно, в Източен Лондон беше задържан още мъж. Според изявлението, 28-годишният младеж е задържан в района на Баркинг по подозрение в подбуждане, подготовка или изпълнение на акт на тероризъм. В момента той е в ареста в графство Бъркшир.

По-рано бе съобщението за ареста на 27-годишен мъж в предградието Илфорд.

Общо шестима са в ареста. Непосредствено след нападението бяха задържани други 12, но впоследствие освободени.

Осем души загинаха, а други близо 50 бяха ранени, след като трима терористи се вряза в пешеходци на Лондон Бридж, а след това нападнаха минаващите с ножове.

Служителите на реда застреляха тримата атентатори – 27-годишният Хурам Шазад Бут (британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност), 30-годишният Рашид Редуан (от мароканска или либийска националност, непознат на службите за сигурност), Юсеф Загба (баща му е мароканец, а майка му е италианка, той е роден през 1995г. в гр. Фес).

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!