ваксинация Австрия

Австрия въвежда локдаун за неваксинираните и за тези, които не са преболедували наскоро Covid-19.

От понеделник (15 ноември) Австрия поставя милиони хора, които не са напълно ваксинирани срещу коронавируса или не са преболедували наскоро Covid-19, под локдаун, за да се справи със скока на инфекциите до рекордни нива и нарастващото напрежение в отделенията за интензивно лечение, заяви австрийското правителството в неделя.

Европа отново е епицентър на пандемията от Covid-19, което кара някои правителства да обмислят повторно налагане на непопулярни локдауни. Австрия има с едно от най-високите нива на заразяване на континента със седемдневна осреднена заболеваемост от 815 на 100 000 души.

Неваксинираните могат да напускат домовете си само по ограничен брой причини като ходене на работа или пазаруване на стоки от първа необходимост, предаде Ройтерс.
Приблизително 65% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу Covid-19, един от най-ниските нива в Западна Европа. Много австрийци са скептични по отношение на ваксините, мнение, насърчавано от крайнодясната Партия на свободата, което е третата по големина в парламента.

Мерките в понеделник ще удължат приетите преди седмица ограничения, които забраняват на неваксинираните да посещават редица места, включително ресторанти, хотели, театри и ски лифтове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук