Звучи перверзно, но всъщност е вярно, без да има нещо нередно. 61-годишна американка наистина роди внука си, като стана сурогатна майка на своя гей син и неговия съпруг, съобщи Би Би Си.

Когато синът на Сесил Елидж от Небраска и неговият съпруг споделили пред нея, че възнамеряват да си имат бебе от сурогатна майка, тя предложила да го износи, първоначално на шега. Тогава тя била на 59 години, но щом нейният Матю и неговият любим Елиът станали сериозни по темата, лекар им казал, че вариантът с баба Сесил е много подходящ. Това било потвърдено и от изследвания, които показали, че тя може да се справи.

Спермата за зачеване била от Матю, а яйцеклетките – от сестрата на Елиът. Оплождането „ин витро“ и бременността минали гладко, макар и малко по-тежко, отколкото при предишните три деца на Сесил. Поради възрастта и влошеното си зрение тя дори не видяла веднага едната чертичка на теста за бременност.

Миналата седмица баба Сесил даде живот на малката Ума, която обаче официално е записана като нейна дъщеря, поради особености в законодателството на щата Небраска.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!