На снимката: Красимр Балъков

Националният наставник Красимир Балъков заяви на пресконференция в Амфитеатралната зала на Националната футболна база в Бояна, че иска да види „мъжка игра“ от въпитаниците си, а резултатът е второстепенен. Срещата със селекционера бе извънредна преди лагер-сбора на националите, а на нея бе обявен и новият помощник треньор на Балъков – Антон Велков.

Бившият старши треньор на „Етър“ коментира назначаването на Велков, ситуацията със Станислав Генчев и броя тренировки преди евроквалификацията с Англия.

„Първо, за Тони Велков, той е познат на всички вас – нормално е да търся хора близки до моето мислене, моите идеи и виждания. Минал е през германския футбол, познаваме се от дълго, проведохме разговор, изяснихме всичко и в момента е до мен. Няма причини Станислав Генчев да не се върне в щаба, той ще се присъедини към лагера утре след техния мач заедно с другите футболисти – мисля, че ще тренираме днес 11-12 човека, те ще правят възстановителна тренировка. Първата нормална тренировка ще бъде на 3-и следобед, определен брой футболисти няма да участват в нея – на 4-и две тренировки, на 5-и следобед и на 6-и в Лондон – това са четирите тренировки, с които ще се подготвим за мача с Англия – започна той – Трудно мога да ви кажа как да определим мача с Англия, иска ми се да бъде един двубой, в който да покажем по-друго лице, да се опитаме да бъдем мъже от първата до последната минута и да се представим по най-добрия начин – такъв мач срещу Англия ще бъде от полза за опит, който ще добием на база динамиката, с която играят те. Да видим докъде може да отговорим на тази динамика – първите мачове с Чехия и Косово ги загубихме, като с изключение на последните десет минути с Косово, успяхме да отговорим на тази динамика, но Англия е друг тип калибър отбор. Англичаните също имат седем нови футболисти, които сега бяха извикани -националният отбор при нас е клубният. Лично мое решение е за Бодуров – ще ни бъде от полза, играл е в Англия, един от най-опитните в състава, независимо от ситуацията с клуба, ще видим какво му е физическото и психическото състояние. Едно е желание, друго е възможност. Нормално е да желаеш максималното, от тези два мача желаем да спечелим точки, за мен и за всички е ясно, че нямаме голям избор – ще се опитаме да бъдем добре организирани срещу Англия и ако имаме ден и късмет, всичко е възможно“.

Балъков призна, че нашите имат респект от англичаните, но „трябва да покажем самочувствие и да играем без страх“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!