случаи Covid -19

България е на първо място по смъртни случаи като процент от заразените с COVID-19 в Европа. В света страната ни е втора, а преди нея е само Мексико. Това сочат данни на университета „Джон Хопкинс”.

Статистиката показва, че 9% от случаите на коронавирус в Мексико са с фатален край. В България починали са 4% от заразените.

В Европа по процент смъртни случаи от общия брой заболели с коронавирус България е следвана от Унгария, Италия, Германия, Румъния, Полша, Испания и Франция.

По информация на Министерството на здравеопазването обаче, когато критерият е брой починали на 100 000 души, като тук се включват както здрави, така и болни от COVID-19, заемаме 10 място в  статистиката. Преди страната ни се нареждат Сан Марино, Чехия, Белгия, Черна гора, Словения, Великобритания, Унгария, Босна и Херцеговина и Италия. От Министерството уточниха, че това са моментните данни.

По данни на университета „Джон Хопкинс” по критерий „брой починали на 100 000 население” от началото на пандемията досега страната ни е на 4 място. Преди нас са Чехия, Унгария и Италия. Следват САЩ, Мексико, Перу, Испания, Бразилия, Франция, Полша, Колумбия, Аржентина, Румъния, Южна Африка, Германия, Украйна, Русия и Индонезия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!