Украйна

„Стигнахме на 12 км от границата, хората ни посрещат пред къщите със знамена и усмивки. Руските войски в нашия участък са изтласкани извън страната“. Това написа вчера във Фейсбук Иван Калчев – Глиги, кандидат за народен представител от „Демократична България“ и единственият българин, за когото се знае публично, че воюва в Украйна за свободата на украинския народ от руските нашественици.

Иван Калчев беше активен участник в протестите срещу Бойко Борисов, Иван Гешев и Емил Кошлуков през 2020 година, часе е от „Зелено движение“ – една от партиите в „Демократична България“. Калчев замина за Украйна в началото на март – няколко дни след като Русия нападна Украйна на 24 февруари т.г. „Отивам да защитавам свободата“, каза тогава той. „Първата стъпка към свободата е да не те е страх“, каза още той.

Оттогава насам Калчев периодично публикува различни информации във Фейсбук, разказва за службата си в Чуждестранния легион в Украйна. Вчера той публиквуа снимка и заяви, че неговата бойна група се намира на 12 километра от границата между Русия и Украйна. Контраофанзивата на Украйна започна миналата седмица и продължава към момента.

Всичко за войната в Украйна – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук