Денис Бейтула

Българският гражданин Денис Бейтула, който уби с нож 3-седмичното си бебе в английското градче Уолсенд и нанесе прободни рани на жена си, се яви преда съда в Нюкасъл и пледира „виновен“, съобщава ВВС.

Според разследването мъжът е извършил престъплението по време на битов скандал на 2 октомври. Той е взел нож и започнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа, която е от Румъния, и бебето Андрей. Жената по някакъв начин успява да се обади на телефона за спешни случаи и да подаде сигнал за инцидента. По-късно и самият Бейтула се е обадил да съобщи за случилото се.

Дошлите на място екипи намират майката и бебето в много тежко състояние. Откарват ги в болница, но бебето умира след няколко дни.

Андреа успява да се възстанови и след първото дело по случая пусна съобщение във Фейсбук, за да благодари на всички хора, изразили подкрепа към нея в този труден момент.

Бейтула с приятелката си Андреа.

„Бих искала да благодаря на всички, които дойдоха да оставят цветя и играчки, и отдадоха уважение на детето пред къщата ми. Наистина го оценявам и благодаря на всички за съобщенията. Хубаво е да видя как получавам подкрепа за мен и семейството ми през този тежък период. Нека Бог даде на всички това, което заслужават. Благодаря отново на всички вас“, споделя Андреа.

Представител на разследването обяви в съда, че Бейтула е имал предишен случай за домашно насилие, а адвокатът му определи отношенията му с жената като „бурни“.

Пред съдията Бейтула си призна, че е убил бебето си Андрей и се е опитал да убие Андреа.

Съдия Пени Мурланд разясни на Бейтула, че ще бъде осъден за престъпленията си на 19 декември, а дотогава остава в ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук