Кайли Дженът

Кайли Дженър, най-младата от рода Кардашиян, е най-младият милиардер в света. Натрупването на състоянието от 1 милиард долара до навършването на 21-вата си година, поставя Кайли Дженър в списъка на милиардерите на списание Форбс за 2018г.

Тя е родена през 1997г. в семейството на носителя на златен олимпийски медал Кейтлин Дженър и Крис Дженър, бившата жена на адвоката Робърт Кардашиян, защитавал приятеля си О Джей Симпсън по делото за убийство.

Кайли пораства с по-голямата и сестра – Кендал и няколко полубратя и полусестри: Бърт, Брендън, Броуди и Кейси Дженър  от Кейтлин, Кортни, Ким, Клои и Роб Кардашиян от Робърт.

Семейство Кардашиян попада под светлината на прожекторите, когато Робърт Кардашиян умира през 2003г., а през 2007г. започва телевизионната поредица „Животът на Кардашиян” по телевизия „Е!“

Като звезди от Instagram поколението, Кайли и Кендал още от началото се възползват от славата си и заедно пускат линии за дрехи и аксесоари с PacSun и Steve Madden. В края на 2015г. най-младата Дженър пуска и Kylie Lip Kit – комплект червило и молив за устни, който става основата на Kylie Cosmetics.

Но за да разберете наистина как Дженър успява да превърне комплект за грим в империя, трябва да разберете нейната манията и за перфектните обемни устни. През 2014г. тя увеличава размера на устните си и поради нейното присъствие в медиите таблоидите веднага забелязват това. Въпреки твърденията от нейна страна, че това е просто добър грим – „Мисля, че контурирането и моливът за устни определено промениха живота ми“, любопитните тинейджъри отказват да се примирят и да се съгласят с това, което тя казва. Вместо това, те изобретяват предизвикателството „Като устните на Кайли Дженър”, при което те поставят устните си в малка чашка и изсмукват въздуха.

Когато през май 2015г. Дженър най-накрая признава, че има филъри в устните си, това предизвиква доста голям обществен отзвук. След това свое признание тя плаща със собствени средства за направата на 15 000 комплекта за устни и през ноември същата година тя започва да ги продава онлайн за по 29 долара всеки. Бройките се разпродават буквално за минути.

Компанията получава името си Kylie Cosmetics през февруари 2016г., когато Дженър запасява сайта си с още 500 000 комплекта за устни в различни нюанси, оттогава тя започва да произвежда и други видове грим.  Форбс съобщава, че през първата си година Kylie Cosmetics успява да генерира оборот от 307 милиона долара.

Форбс оценява компанията на Кайли Дженър на над 900 милиона долара и когато се добавят парите, които Дженър вече притежава и се извади 10-процентовата такса за управлението на майка й, така нейното общо финансово състояние възлиза на над 1 милиард долара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!