„Не мисля, че чак такива мерки за сигурност са необходими. Отношенията между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на които сме свидетели“. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев, след като с българската делегация положи венец на гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие.

РС Македония пък отказа да поднесе венец заедно с българската делегация.

Освен министър Демерджиев, в делегацията участваше в служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

По думите на Демерджиев има информация, че много български граждани са били възпрепятствани да се поклонят на гроба на Гоце Делчев. Вижте още. 

„Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на Северна Македония, и уверенията, които получихме, че това ще се случи, предполага точно това – да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на Гоце Делчев“, каза Демерджиев.

По думите му информацията, която е получил, е, че причината за забавянето на автомобилите с българска регистрация е токов удар на граничните пунктове с България.

„За да няма такива проблеми в бъдеще съм разпоредил незабавно и са подготвени три генератора, които ще бъдат дарени в понеделник от българското МВР на точно тези три ГКПП“, заяви още Демерджиев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук