Български гей-хубавец прослави родината, като спечели престижното звание „Мистър гей Европа“ за 2019 година, съобщи в. „България днес“. 31-годишният Александър Петров остави конкурентите да му дишат прахта на конкурса, проведен по време на гей прайда в Кьолн, в събота.

Българинът е спечелил в четири от осемте предизвикателства, с които е трябвало да се справят състезателите. Той побеждава в предварително интервю, писмен тест, личен проект и фотогенично предизвикателство.

Петров постигна общ резултат от 211 точки при 240 възможни, подгласникът му Матиас де Роувър събра само 198 точки.

„Не съм имал най-доброто детство – сподели Александър Петров – Израснах в бедно семейство. Имах осакатяваща социална тревожност, отрицателно самочувствие. Като дете бях с наднормено тегло. В гимназията ме наричаха Грозното патенце. Мразех себе си.“

Новият Мистър гей Европа е завършил икономика, а работи в областта на хазарта. Осъзнал е, че се привлича от същия пол, докато гледал телевизионно шоу в дома си. Вдъхновил се от един от участниците в шоуто, който е гей дизайнер.

Петров има сериозна връзка, която не крие , и двамата с партньора му се борят за каузата на хората като тях. Той сподели още, че е желаел титлата, защото така е можел да даде пример на млади гей-момчета, които „се борят да обичат“. По думите му „всички ние имаме способността и нуждата да обичаме, да се чувстваме привлекателни и да живеем автентичен живот, който се корени в доброта, съпричастност и братство“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!