сурвакница
Снимка: globallookpress.com

Български журналист поиска от Владимир Путин да отмени визите за страните от Европейския съюз. Така РИА „Новости“ започва информацията си за годишната пресконференция на руския президент. Той е нарушил хода на годишната пресконференция на руския лидер, като е зявил на Путин, че в България много го обичат, и е носел за подарък на руския президент икона на Св. Иван Рилски, покровител на българския и руския народи.

Журналистът от България поискал да зададе на руския лидер няколко въпроса. Той помоли Путин да отмени визите за страните от ЕС и казва, че това ще помогне на всички: инвестициите и хората ще се влеят в Русия. В същото време Москва трябва да направи първата стъпка, сигурен е той. Тоест първа да отмени визата.

Същият журналист поиска от името на жителите на България няколко милиарда от Путин, за да се възобнови изграждането на „Южен поток“. Той подчертавал през цялото време, че именно българските власти, а не хората, отказали да построят газопровода.

Според руския сайт „Царьград“, нашенецът е Атанас Стефанов от агнеция „Булпрес“. Медията пише, че той имал и сурвакница, която да му помогне да постигне чудо.

„Искаме да сурвакаме Путин по гърба за здраве и благоденствие – казал Стефанов според руския сайт – и да даде 2 милиарда долара за завършването на „Турски“ и „Южен поток“.

На въпроса как да възобновим „Южен поток“, ако официалната София все още е против, той мълчи, казва руската медия. Журналистът отбелязал, че все пак ще иска от Путин пари, а българите щели да апелират към властите си да се съгласят с изграждането на газопровода.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!