Иво Прокопиев
на снимката: Иво Прокопиев, издател на "Капитал" и "Дневник"

Днес бившият евродепутат Николай Бареков, заедно с двайсетина свои привърженици, организира протест пред имот на бизнесмена и издател Иво Прокопиев, който се намира в местността Буджака, Созопол. Той твърди, че имотът, построен над скалите, препречва пътя към брега и местността Райския залив. Протестът започна в 12 часа и беше под наслов „Върнете Буджака на хората“.

Прокопиев и Доган заедно управляват България през последните 20 години, Бойко Борисов беше една маска. Те решиха сега, че е време да го сменят“, това заяви пред БНР бившият евродепутат Николай Бареков.

Проверка на БНР установява обаче, че достъпът до морските скали не е ограничен и път към мястото има.

По-късно също пред БНР Иво Прокопиев посочи, че достъпът до плажа не е ограничен по никакъв начин.

„Никога не е имало бариери или възпрепятстване на достъпа от сушата към морето и от морето към сушата“, заяви пред БНР бизнесменът и издател Иво Прокопиев и заяви, че къщата му в местността Буджака, пред която днес Николай Бареков организира протест, е частен имот, който е построен по всички изисквания на закона и е бил проверяван многократно.

Прокопиев заяви, че имотът му е бил проверяван многократно, а изказванията на Бареков относно негови предполагаеми взаимоотношения с Доган определи като невери и незаслужаващи коментар.

Издателят посочи още, че към този момент има 2 спечелени дела срещу Николай Бареков за предишни негови лъжливи твърдения по адрес на бизнесмена, като в момента води трета. Прокопиев обеща обаче, че ще бъде заведено и четвърто дело срещу Бареков във връзка с днешните му твърдения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!