Барселона

Барселона ще намали заплатите на играчи и персонал в опит да “минимализира икономическите щети “, причинени от коронавируса. Испанският футбол бе спрян за неопределено време по-рано този месец, като шампионатът в Ла Лига ще бъде подновен тогава когато правителството и здравните власти преценят, че няма риск за публичното здраве на хората.

При липсата на спорт и вероятните финансови загуби, от клуба заявиха, че ще въведат мерки в опит да редуцират икономическите щети от кризата. Сред мерките, взети от клубния Борд, е и “адаптирането на контрактните задължения на персонала на клуба към новите и временни обстоятелства в настоящия момент”. След като работният ден е бил намален, следователно играчите и персоналът ще взимат по-ниски заплати.

“Става въпрос за представянето на различни мерки в сферата на спорта. Тези мерки ще бъдат представени пред Treball Department of the Generalitat de Catalunya, веднъж щом клубът сподели всички аспекти на взетите мерки със своите играчи и персонал. Основно, те са свързани с намаляване на работния ден, наложено заради обстоятелствата и предприетите предпазни мерки, и като последствие, пропорционалната редукция на финансовите възнаграждения в съответните договори”, се казва в клубно изявление.

Действащият шампион на Ла Лига, който водеше с две точки пред втория Реал преди преустановяването на първенството, също обявиха начини, по които да помогнат в борбата с COVID-19. Сред тях са предоставянето на клубните комплекси на местния здравен департамент, и свързването и помагането на привърженици над 80-годишна възраст, които са били повлияни от заразата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!