Георги Семерджиев
На снимката: Георги Семерджиев с полицейска стоп палка и полицейска значка

В джипа на Георги Семерджиев е имало две жени. Това стана ясно по време на разпит на свидетели по делото срещу него. Той е подсъдим за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, станала на 5 юли миналата година и отнела живота на две млади жени. 

По време на заседанието в Софийския градски съд един от свидетелите – Марио Гюзелев,

управлявал мотор в близост до мястото на инцидента

и станал пряк свидетел на случилото се. Според него в черния джип е имало две жени, които след удара са напуснали местопроизшествието, предаде БТА. Той посочи, че не ги е видял да излизат от автомобила, който бил разкъсан от удара, но ги чул да си говорят, отдалечавайки се.

„Покрай мен минаха две жени, от които едната придържаше другата. Едната хленчеше, а другата казваше: „Бързо, бързо, че убихме хора“, разказа още Гюзелев.

По думите му, той е видял в предната част на катастрофиралия автомобил маратонка и дамска чанта, която била долу до предната пасажерска седалка.

„Целта ми, за която спрях, беше да помогна. Ходил съм на курс за оказване на първа помощ и първата ми мисъл беше да помогна на някого, ако има нужда от първа помощ“, посочи още свидетелят.

Според показанията му черният автомобил минал на червен светофар, като направил същото и на кръстовище на бул. „България“, намиращо се в близост до мястото на инцидента.

Свидетелят разказа още, че не видял кой управлява автомобила, а след произшествието на място били останали единствено телата на двете блъснати жени.

Според прокурор Чавдар Железчев показанията на този свидетел, в частта им, в които той твърди за други две жени, били в автомобила, не кореспондират с останалите събрани доказателства.

„Считаме, че тази информация не се потвърждава от доказателствената съвкупност. За нас, в голяма степен на категоричност, е бил сам в автомобила“, коментира представителят на държавното обвинение.

Според него свидетелските показания възпроизвеждат субективните възприятия на свидетелите, а в настоящето производство по-важни ще са експертните заключения за движението на автомобила, скоростта и другите обстоятелства около катастрофата.

Други свидетели по делото „Семерджиев“

разпитани днес от съда, също потвърдиха за висока скорост на автомобила преди катастрофата. Също и за преминаването му на червен сигнал на светофара.

По време на днешното заседание председателят на съдебния състав заличи една част от свидетелите, тъй като показанията им са свързани с едни и същи обстоятелства. Делото предстои да продължи с разпити на вещи лица и заключения от експертизи.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук