Джо Байдън

Джоузеф Байдън възнамерява до края на първия месец от поемането на президентския пост на САЩ да организира създаването на хиляди нови центрове за ваксиниране в цялата страна. Това той заяви в петък в реч в Уилмингтън, щата Делауеър.

„Още в първия ден като президент ще наредя да започне създаването на тези центрове. До края на първия месец от управлението ми ще имаме 100 центрове, подкрепяни от федералните органи в цялата страна. Те в крайна сметка ще ваксинират милиони хора“, посочи Байдън.

Той отбеляза, че вече са проведени „продуктивни консултации“ с представители на местните власти. Според новоизбрания президент през първия месец на управлението му ще заработят и „мобилни клиники“. Те по-специално ще обслужват населението в отдалечени райони на САЩ и в малките градове.

Байдън обеща, че „ще бъдат задействани и веригите от дрогерии в цялата страна“, за да ваксинират населението. Демократът отбеляза, че през 100-те дни след инагурацията си възнамерява да създаде условия за поне 100 милиона ваксинации в страната

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!