Усмихнато бебе, родено без очи, търси любящо семейство, след като беше изоставено от майка си, предава „Мирър”.

Като изключим факта, че страда от рядко заболяване на очите, от което само още две деца в целия свят са болни, малкият Александър К. е напълно здрав.

бебе, Александър

Майка му е израснала в дом за сираци и решила още преди раждането, че ще го изостави, защото не смята, че може да се грижи за него.

Медицинската сестра, която сега се занимава с 6-месечното бебе, каза: „Той не се различава от другите деца, играе си, усмихва се, точно като едно здраво бебе. Обича да си играе, но най-много от всичко обича да плува. Той е много весело дете.”

бебе, Александър

Саша е определян като „уникален”, защото другите бебета с неговото заболяване, страдат и от съпътстващи болести.

Русначето има две доброкачествени кисти на челото, които скоро ще бъдат отстранени. Смята се, че страда от екстремна форма на рядко срещания синдром анофталмия анофталмия SOX2. Руските медици казват, че Саша е едно от трите бебета в света, които изобщо нямат очни ябълки.

В момента момченцето преминава всякакви изследвания, както всички деца на неговата възраст. Засега обаче няма никакъв шанс детенцето да прогледне. В документите му за осиновяване пише, че Саша е „спокойно и усмихнато бебе”.

бебе, Александър

„Той винаги се усмихва, когато чуе познат глас”.

Майка му се отказа от него още в болница. Няма информация за баща му.

Първо ще се търсят родители за него в Русия, но ако никой не го поиска, може да се премине към търсене на родители в чужбина.

Наскоро на момчето му бяха имплантирани малки очни орбити, за да се предотврати деформация на лицето му, докато расте. Такива операции ще са му нужни на всеки 6 месеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук