Има редки случаи, в които близнаци или тризнаци не успяват да се оформят адекватно и поотделно и по този начин се раждат или съединени близнаци, или бебета с допълнителни крайници.

24-годишна индийка от щата Раджастан наскоро родила близнаци, но докато момчето било напълно здраво, сестра му имала допълнителен комплект крака и допълнителна ръка, стърчаща от корема й, съобщава Дейли Мейл. Аномалията изненадала жената и нейния съпруг, които никога не са се подлагали на ултразвук по време на бременността.

Въпреки необичайния си вид, момичето е стабилно и в момента има само леки проблеми с дишането. Очаква се то да бъде откарано в болница в Джайпур, за да се подложи на педиатрична операция, при която допълнителните й крайници ще бъдат безопасно отстранени, съобщава медията.

Според лекари, цитирани от британския таблоид, първоначално близнаците са били тризнаци, като едно от бебетата се е „сляло“ с момичето в някакъв момент по време на развитието на плода. Това е рядък случай, който понякога води до друго сериозно състояние – съединени близнаци, които споделят определени органи или части от телата си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!