Нормализира се обстановката в Смолянска област. Бедственото положение обаче ще остане в сила, докато се отворят всички пътища и се възстанови електрозахранването във всички населени места.

От Агенция Пътна инфраструктура съобщават в понеделник сутрин, че отпада ограничението всички автомобили да се движат задължително с вериги през прохода „Пампорово“.

Смолян, бедствено положение

Няма бедстващи туристи в зимните курорти в областта и ситуацията постепенно се нормализира след обилните валежи в последните дни. По информация на местните власти в Чепеларе проблеми няма.

Заместник-областният управител Адриян Петров заяви пред БНР тази сутрин, че основният туристически поток вече се е изтеглил. Той добави, че някои селища се захранват с електричество от агрегати и все още има населени места без ток, като ако не бъде възстановено електрозахранването в близките часове, там също ще бъдат доставени агрегати.

Смолян, бедствено положение

Усложнена остава обстановката община Сърница, където второ денонощие не може да бъде открита аварията по електрическото трасе Сърница – Медени поляни. Работата там е затруднена заради трудно проходимия планински терен.

Разчистен е пътят до хотелите край язовир Доспат, където имаше блокирани от снега туристи.

По-рано областният управител на Смолян Недялко Славов съобщи, че във всички населени места на община Доспат електроснабдяването е възстановено. „Не повече от 10 в Смолянска област са населените места без ток, главно малки села в общините Смолян и Борино. Нормализира се ситуацията и по пътищата“, каза областният управител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!