Г-7

След като по-рано тази седмица президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че спира американското финансиране за Световната здравна организация, вчера лидерите от Г-7 се обединиха около тезата, че Организацията се нуждае от сериозни реформи.

Във видео връзка, ръководителите на държавите от Г-7 призоваха за „проверка и задълбочена реформа на Световната здравна организация“.

„Лидерите признаха, че страните от Г-7 дават всяка година над един милиард долара на СЗО и голяма част от разговора беше за липсата на прозрачност и системното лошо управление на пандемията (от новия коронавирус) от СЗО“, се казва в изявлението на Белия дом.

Ръководителите на държавите от Г-7 са се ангажирали със силен и координиран глобален отговор на кризата с коронавируса, предаде Ройтерс.

Те също така са обсъдили перспективите за икономическо съживяване след предизвикания от вируса и от ограничителните мерки икономически спад.

Лидерите от групата са се обединили около мнението, че бързото разработване и производство на лекарства и ваксини срещу коронавируса са от решаващо значение за спиране на неговото разпространение, заяви канцеларията на британския премиер, цитирана от Ройтерс.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук