Тръмп, Джим Акоста, журналистическа
на снимката: Президентът Доналд Тръмп в спор с журналиста Джим Акоста

Белият дом прекрати журналистическа акредитация на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста, който по-рано имаше словесна конфронтация с Доналд Тръмп по време на пресконференция.

„Белият дом прекратява пропуска на журналиста до второ нареждане“, заяви говорителят на Белия дом – Сара Сандърс, говорейки за репортера на Си Ен Ен Джим Акоста, който малко преди това написа в Туитър, че му е бил отказан достъп до сградата.

По-рано очевидно ядосаният Доналд Тръмп нарече Акоста „враг на хората“ по националната телевизия, след като журналистът отказа да се почини на нарежданията на президента да седне долу и да предаде микрофона по време на пресконференцията. Това не е първото спречкване между двамата.


Дейстията на администрацията на Тръмп, които граничат с цензура веднага предизвикаха недоволството на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом.

Асоциацията представляваща репортерите в Белия дом заяви, че решението на президентската администрация да прекрати акредитацията на журналиста на Си Ен Ен е извън границата и неприемлива.

„Асоциацията на кореспондентите в Белия дом си противопоставя на решението на администрацията на Тръмп да използва акредитативните писма на Сикрет Сървис като инструмент за наказанието на репортер, с който те имат трудна връзка”, казаха от групата.

Те настояха веднага да се отмени решението на администрацията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!