Бербатов

Мислите ли, че хората в БФС ще си подадат оставките? Това попита риторично Димитър Бербатов в ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport. Същевременно Борислав Михайлов използва новия си Фейсбук профил, за да му отвърне.

Бербатов коментира темата с БФС и евентуалния нов Конгрес на централата на 18 март догодина.

„Очаквано два софийски съдийски състава се произнесоха, че е спряно вписването на ръководството на БФС. Това означава, че пороците са толкова големи, че няма как да има друго решение. Оттук нататък започват делата. По този начин, когато се водят дела, те ще седят на своите позиции. Клубовете обаче видяха пороците и очакваното невписване е факт“.

Бербатов обясни, че има Конгрес, насрочен за 18 март, когато изтича мандатът на сегашното ръководство.

„Един месец преди датата на конгреса могат да променят дневния ред. За да не се случи това, сме започнали подписка с клубовете. Искаме да сме сигурни, че следващият конгрес ще е изборен. Ако в БФС си мислят с хватки да останат по-дълго време, ще направим така, че това да не се случи. Нищо не се промени за този месец след Конгреса. Ето така минава времето. Затова сме аз и моя екип и предприемаме тези крачки, за да не се стигна до там“.

Той обяви, че протоколът не е вкаран в Търговския регистър, като юристите на Бербатов вече са подали молба да им бъдат предоставени документите.

„Мислите ли, че хората в БФС ще си подадат оставките? Възможно е винаги треньорите да са виновни, всички други хора да носят отговорност. В БФС обаче са безгрешни. Не чух веднъж да кажат: „Допуснахме грешка“. Това обаче не се случва. Броят на хората и клубовете, които гласуваха за мен не ме изненада. Не се стигна до балотаж, тъй като ръководството опита да замете случващото се на Конгреса. Не бяха спазени правилата записани в устава. Трябваше да се стигне до балотаж“.

По думите на Бербатов декларациите на клубовете показват недоволството, като в тях има дневен ред, който казва как ще се проведе Конгреса и в какъв ред.

„Когато съберем 1/3, както е по закон – няма мърдане. Съдът пак ще каже същото, което и предния път, защото всичко е направено по закон. Въпросът не е дали, а кога. Убеден съм, че ще се случи съвсем скоро. Прокуратурата влиза в БФС, Търговският регистър отказва вписване, съдът се произнася. Търговският регистър е отказал да впише финансовите отчети на БФС. Какво трябва да направиш, за да не положиш усилие да направиш качествени финансови отчети?“, завърши той.

Мачът със Швейцария

Той коментира и вчерашната тежка загуба от Швейцария с 0:4 в последната световна квалификация за България. „Мачът с Швейцария бе тежък. Когато нямаме методология за развитие на младите, ще имаме малко проблясъци срещу страни, които са на нашето дередже, до следващия мач срещу по-сериозен съперник, когато загубим. След това ще има нов проблясък и ще се залъгваме, че ще почнем да градим, но нищо няма да се случва“.

„Обидно е да се каже, че футболистите толкова си могат. Проблемът е много назад. Когато нямаш треньори, нямаш методология за развитие на младите е нормално такова нещо да се случи.“, сподели той по отношение на това къде се коренят проблемите в представянето на националния ни отбор.

Отговорът на Борислав Михайлов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов използва новосъздадения си профил във Фейсбук, за да заяви, че Димитър Бербатов с действията си до момента не помага на българския футбол, а се е превърнал във фабрика за производство на фалшиви новини:

„Тъжно е, че човек като Димитър Бербатов, който има заслужено място в историята на българския футбол, се е превърнал във фабрика за производство на фалшиви новини, лъжи и манипулации. Воден от една-единствена цел – да седне на президентския стол на БФС.

При това след като загуби на извънредния Конгрес.

Михайлов призовава Бербатов да помогне на българския футбол, но ако може, това да се случи не от президентския стол на БФС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук