Сертификати за ваксинация

Ще бъде създадена работна група, която да следи и координира действията срещу издаването на фалшиви сертификати у нас. Тя ще бъде под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Петър Тодоров.

Решението е взето днес по време на среща, инициирана от министъра на здравеопазването – Стойчо Кацаров. На нея са присъствали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД. Били са обсъдени съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за COVID-19.

Взето е решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на МВР, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието.

От здравното министерство съобщиха, че изпълнението на решението започва незабавно.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук