консултации народно събрание

Депутатите да нямат лятна ваканция, предлага новоизбраният председател на парламента Ива Митева. Въпросът е бил поставен на обсъждане на днешния първи председателски съвет, редом с останалите задачи, с които първо трябва да се захванат народните представители. Депутатите ще обсъдят създаване на неслучилите се в предходния парламент анкетни комисии за полицейското насилие на миналогодишните протести, както и за проверка на фактите около парк „Росенец“.

Дали да почиват през целия месец август, както предвижда правилникът или народните представители да останат на депутатските банки, за да се захванат със законодателна дейност трябва да бъде окончателно решено чрез гласуване в пленарна зала.

Още тази седмица се очаква да бъде създадена и временна комисия, който да за захване с изработването на нов Правилник за организация на дейността на народното събрание, в която да влязат по трима депутати от всяка парламентарна група. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ отново предлагат и временна комисия да прави проверка на предходното управление на страната.

„Не знам защо това се налага, като уж разчитаха на служебното правителство да свърши всички ревизии на бившето управление. Ще видим какво решение ще вземе пленарната зала“, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че на днешния председателски съвет не е обсъждана формула за съставяне на правителство, защото това не е форматът за обсъждане на този въпрос.

Мая Манолова каза, че на ход са „Има такъв народ“ и очаква, както те публично обявиха, че ще има консултации с предложения за персонален състав, структура и приоритети.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук