Хуманитарната организация World Central Kitchen откри столова в центъра на Вашингтон, в която раздава безплатна храна на служителите на Федералното правителство на САЩ, останали без заплата вече 31 дни заради липса на финансиране.

Столовата е открита на 16 януари, а в нея работят доброволци.

В заведението идват да се хранят хора не само от столицата Вашингтон, но и от съседните щати Мериленд и Вирджиния, съобщиха от организацията.

В столовата се допускат служители на федералното правителство само след представяне на пропуск или карта на правителствена организация, която е спряла работа.

Благотворителната организация World Central Kitchen е създадена през 2010 година от известния готвач и собственик на ресторанти Хосе Андрес, за да осигурява безплатна храна на хора, пострадали от различни природни бедствия.

Припомняме, че правителството в САЩ не работи от 22 декември 2018г. Причината – Демократи и Консерватори не успяха да се разберат за бюджета. Разделителната линия е стената по границата с Мексико, за която президентът Доналд Тръмп иска 5,7 милиарда долара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!