внос, износ

Тежко въоръжени нападатели откраднаха 20 контейнери със злато и сребро от пристанище в Западно Мексико при „безпрецедентен“ обир, съобщиха властите в понеделник.

Кражбата, описана от местните медии като „кражбата на века“, е извършена на 5 юни в частен комплекс на търговско пристанище в град Мансанильо на тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

След като са обезвредили охранителните екипи на пристанището, нападателите са използвали кранове и камиони, за да преместят контейнерите, заяви говорителят на държавната служба за сигурност Густаво Адриан Хоя.

„Това е безпрецедентно. И преди сме ставали свидетели на спорадични кражби на контейнери, но не в такова количество“, каза той и добави, че кражбата е продължила от осем до десет часа.

„Бяха много избирателни по отношение на вида на откраднатите стоки: благородни метали и други неща, като климатици“, каза говорителят пред репортери.

Началникът на националната митница Орасио Дуарте Оливарес заяви, че районът, в който е извършена кражбата, не е под юрисдикцията на военноморските сили, които отговарят за наблюдението на пристанищата.

Прокуратурата заяви, че започва разследване, но не даде подробности за откраднатите количества злато и сребро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук