Зад нежния глас на българската суперзвезда Кристиян Костов се крие голямо сърце и още по-голяма амбиция.

„Малкият К” или „Xiao K“ както е известен сред китайските си фенове, наскоро даде интервю за радио „Билборд Китай”, в което говори за второто си място на „Евровизия” през 2017г. и в което изрази дълбоката си благодарност към Китай. Кристиян показа ниво на зрялост, в контраст със скромните му години.

Костов започва да се занимава с музика много рано – на 3 години започва да свири на пиано. Майка му се старае да насърчава всичките си деца да се усъвършенстват и да развиват различни таланти, така че в бъдеще да имат избор.

Музиката се превърнала в начин Кристиян да „избяга”. Това, че е срамежлив, само му помогнало да се държи по-здраво за семейството си, въпреки многото проблеми, с които се сблъсква по пътя си. Неговият талант се превръща в негово бягство.

Различните музикални групи, с които е работил през годините, само му помогнали да осъзнае, че иска да продължи напред с музикалната си кариера.

Големият му пробив е през 2017г., когато той е избран да представя България на „Евровизия”. Той е най-младият изпълнител, който някога е постигнал това.

Неговата млада възраст накара някои критици да смятат, че някой по-възрастен представител би бил по-подходящ да победи. А на плещите на Кристиян лежаха надеждите на цяла една нация.

Той обаче успя да изпревари сънародничката си Поли Генова, която през 2016г. завърши четвърта.

Така Костов успя да спечели на България най-доброто класиране на международен форум.

Несъмнено уроците, които е научил от „Евровизия” са му помогнали за последното приключение – седмият сезон на огромното музикално състезание в Китай – „Singer”.

То приключи миналият петък – 15 февруари.

Първоначално Кристиян бил запален фен на шоуто и отхвърлил поканата да се състезава.

„Не бях сигурен дали трябва да го направя. Трудно е да се сравняват хората и да се каже кой е най-добрият. Не обичам състезанията.”

Въпреки това, желанието да почете азиатското си наследство (майка му е от Казахстан) наклонило везните в полза на формата. Кристиян обаче не съжалява, че се е включил.

„Обичам Казахстан и съм щастлив да бъда азиатец”, споделя той. „Чувствам се добре тук в Китай. Просто исках да се уверя, че ще намеря аудиторията си, че ще намеря своята публика туй. Не искам да съм просто чужденец, който идва в Китай, за да получи това, което иска и да си тръгне”, каза той.

Кристиян каза, че искал да покаже уважение както на хората, така и на страната, научавайки се да пее изцяло на китайски.

Задачата беше трудна, но получи желаният успех. Кристиян беше посрещнат от феновете повече от добре.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!