Бойко Борисов
На снимката: министър-председателят Бойко Борисов

През месец юли влизаме в чакалнята на еврозоната, обяви сензационно премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Тази вечер премиерът Борисов участва в събитието, с което Фондация „Конрад Аденауер” тържествено отбелязва своя юбилей – 25 години от началото на дейността си в България.

„В края на тази година ще имаме 17.5 процента външен дълг. Ще финишираме с над 120 млрд. лева БВП – съобщи още министър-председателят –  безработицата е под 5% – само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, „Златен резерв“, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа имат пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример“, каза още той.

Премиерът напомни, че когато преди години се е срещнал с Конрад Аденауер, още в позицията на кмет, е поел редица ангажименти и „сега се вижда, че съм изпълнил обещаното“.

„Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с
усмивка“, коментира Борисов.

Борисов сравни България с Гърция и Унгария и заяви, че страната ни е по-дисциплинирана от първата и с по-сигурни граници от втората. По думите му друго достойнство на България е, че тя не създава проблеми, защото „сме се разбрали със съседите“. По думите на премиера парите на немските данъкоплатци, изхарчени за България, „са се върнали многократно“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!