Битката за управлението на София все повече се засилва. Настоящият кмет на столицата и кандидат на ГЕРБ за още един мандат Йорданка Фандъкова присъства на тържествена сесия на Столичния общински съвет.

Пред колегите си тя каза:

„Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София в битка срещу София”.

И добави:

„На фона на хилядолетната история на града ни, нашите мандати са като мигване на окото. От гледна точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано”.

Фандъкова не пропусна да се похвали и припомни какво е направила, заедно с екипа си, за последните 10 години:

„Построихме 42 км метро – 80% от мрежата. За 10 години подменихме 90% от автобусите и тролеите. За 10 години превърнахме повечето парковете в приветливи и любими места. За 10 години построихме 100 сгради на детски градини и 21 нови училищни сгради. 5 кръстовища на две нива, 80% от околовръстния път. Мога много да изброявам. И го правя, не за да изтъквам какво съм свършила, а защото сме го вършили и заедно. С много от вас в тази зала“, каза кметът.

По същото време, инициативният комитет на Мая Манолова – другият кандидат за кмет на София, внесе документите с подписите за кметските избори.

„Внасяме 6255 подписа, има още 2000, които не успяхме да обработим. Можем да ги внесем до края на деня или утре. Смятаме, че и тези над 6000 подписа са достатъчни. Избрахме днешния ден, защото аз и екипът ми имаме вяра, надежда и любов за София“, заяви Манолова.

Тя бе категорична, че ще управлява столицата заедно със столичани, с техния потенциал, енергия и креативност.

„София заслужава да бъде управлявана с ума, таланта, надеждата, вярата и любовта на всички столичани“, заяви Манолова в отговор на въпрос, но не отговори дали ще разчита в Общинския съвет на подкрепата на ГЕРБ.

Отявлените критици на кмета Фандъкова – Спаси София – също ще се явят със свой кандидат за кмет – Борис Бонев. Организацията също внесе подписката за участие на местните избори.

„За една седмица събрахме над 7000 подписа. Благодарен съм на всеки един гражданин, който ни подкрепи. Това е доказателство за изключително широка обществена подкрепа на софиянци за кандидатурата ми за кмет“, заяви кандидатът за кмет Борис Бонев.

Той добави, че е горд, че е останал единственият независим кандидат за кмет, докато всички останали са били издигнати или подкрепени от партии.

Говорейки за досегашното управление, независимият кандидат за кмет Борис Бонев заяви, че Фандъкова вече десета година повтаря един и същи клас.

„Едни и същи грешки се повтарят до безкрай – ремонти на ремонтите, лоши транспортни решения, липса на подобрения в кварталите, непрозрачно прахосване на парите на столичани. Управлението, на чело на което е г-жа Фандъкова, се опитва да избяга от отговорност за знаковите провали като Графа, Дондуков, Западен парк или Цариградско шосе. Този модел е изчерпан, и показа колко е способен”, каза Бонев.

Борис Бонев разкритикува и останалите кандидати за липсата на програма, конкретни ангажименти и решения на проблемите на София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!