съд чук

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев получи условна присъда за укриване на данъци. Състав на Окръжния съд в Благоевград наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години с 4-годишен изпитателен срок на Гамишев от Гоце Делчев, предаде „24 часа“.

С присъдата е конфискувано част от имуществото му, освен това той е осъден да заплати на държавата сумата от 202 138,18 лева, представляваща имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 31.03.2016 год., до окончателното изплащане на сумата.

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставката си през март 2018 година заради започнала проверка на НАП срещу него. Вижте повече. 

С постановената присъда Гамишев е признат за виновен в това, че в периода от 11.05.2012 г. до 31.03.2016 г. пред ТД на НАП гр. София, офис Благоевград, в качеството си на управител и представител на „Гамишев – НКБ “ ЕООД гр. Гоце Делчев, потвърдил неистина в Годишни данъчни декларации за 2012 г., 2013 г., 2014 г. и 2015 г., в които е отразил фактури по несъществуващи сделки с контрагенти – „Енконструкт“ ЕООД, „Ем Конструкт“ ЕООД, „Промоутър БГ“ ЕООД , “Ай зет трейд“ ЕООД, “Гарантстрой“ ЕООД , “Никсим“ЕООД, „Йоан“ ЕООД,“ДНК-ДН“ ЕООД, “Стоун Хаузес“ ЕООД, “Теле Адванс“ ЕООД.

Съдът постановява още, че е използвал неистински документи при водене на счетоводството – данъчни фактури от тези дружества, както и документи с невярно съдържание, при предоставяне на информация пред органа по приходите – дневник за покупки за 7 месеца, приспаднал неследващ се данъчен кредит, като по този начин е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за 202 138,18 лева, от които ДДС за внасяне в размер на 134 758.78 лева и годишен корпоративен данък по ЗКПО в размер на 67 379.40 лева, пише вестника.

Постановената от Окръжен съд-Благоевград може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд София.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук