Румен Радев украйна
Румен Радев Снимка: БТА

„В навечерието на поредна предизборна кампания, аз се надявам политическите партии да са си извлекли поуки от предишните кампании“. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Нека в тази кампания, особено в навечерието на националния ни празник, да видим на преден план партиите да изведат своите идеи за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите пак ще трябва да сядат на една маса и да търсят да минават по вече изгорени мостове. Това води или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание“, добави държавният глава.

Румен Радев заяви, че се работи активно, за да няма опорочаване на изборите. На въпрос дали има притеснения относно провеждането на вота и проблем ли е, че месец преди изборния ден все още няма закупени устройства за видеонаблюдение, държавният глава отговори, че парламентът е направил промени в Изборния кодекс в последния момент, с което законодателният орган е поставил служебния кабинет пред огромно изпитание. „Това е не само технологично, то е и организационно. Това е да се подготвят секциите, устройствата и най-вече хората как да работят с тях. Аз се надявам, че ще бъде намерено решение, работи се активно по въпроса“, добави Радев.

„Партиите вече поставят определени стратегически цели. Ако искат тези цели да бъдат постигнати, те са длъжни да съставят редовно правителство“, каза Румен Радев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук