Херо Мустафа и Гълъб Донев
На снимката: Херо Мустафа и Гълъб Донев

„Фактът, че в рамките на мандата си посланик Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км, опознавайки България, е свидетелство за нейния интерес и уважение към българските традиции и култура”. Това изтъкна премиерът Гълъб Донев при срещата си днес с американския посланик в София Херо Мустафа по повод приключването на нейния мандат.

Донев изрази увереност, че и след приключване на успешния ѝ мандат в София, Херо Мустафа ще продължи да бъде приятел на България, предаде правителствената пресслужба.

Служебният премиер поздрави посланик Мустафа за усилията ѝ в рамките на нейната мисия за разширяването на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес. Премиерът специално открои последователната подкрепа на посланик Мустафа за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ. По думите му през последните няколко години са постигнати конкретни резултати в ключови области като двустранната търговия и инвестициите, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите между хората.

Министър-председателят Гълъб Донев изрази увереност, че и след приключване на успешния ѝ мандат в София, Херо Мустафа ще продължи да бъде приятел на България. Верен на българската традиция за 1-ви март премиерът Донев ѝ подари мартеница.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук