херо мустафа

Връзките между американския и българския народ никога не са били по-силни и ние сме решени да продължаваме да ги задълбочаваме. Това каза посланикът на САЩ в България Херо Мустафа. През 2023 г. двете държави отбелязват 120-ата годишнина на дипломатическите си отношения.

„Двупосочното пътуване между САЩ и България е самата сърцевина на това, което прави нашите нации толкова близки приятели, партньори и съюзници. Горда съм да съобщя, че нашият консулски отдел отново е с пълен оперативен капацитет и интервюира същия брой кандидати за виза, както преди пандемията”, посочи тя.

Днес посланикът връчи визите на студенти, които ще бъдат част от тазгодишната лятна „Програма за работа и пътуване в САЩ (SWT)”. От 2000 г. досега в нея са участвали над 120 000 български студенти.

„Знам, че ще прекарате прекрасно лято, което ще ви предостави много възможности за професионален опит, личностно развитие. Разбира се и шанс да създадете много щастливи спомени, да видите нови места, да опитате нови неща и да създадете нови приятелства, надявам се, за цял да живот”, сподели Херо Мустафа.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук