Михаил Миков

Вчерашната констатация на конгреса, че няма подадена оставка, кара много членове на БСП да констатират, че те не са членове на БСП и аз от днес също влизам в тази категория. Аз констатирам от днес, че не съм член на БСП, да се знае. Това заяви пред БНР бившият лидер на социалистическата партия Михаил Миков.

„БСП очевидно няма спирачки и е тръгнала, изборните резултати го показват, по една низходяща тенденция, която все повече ще намалява общественото й влияние. Този процес не е от вчера, а от няколко години. Затова имаше гласове, предупреждения, те винаги бяха заклеймявани, обявявани за вътрешнопартийна опозиция, за другари на Бойко Борисов и всякакви други заклинания от страна на ръководството, но гражданите си казаха думата на изборите. Тенденцията е ясна“, каза той и допълни, че ще си върне партийната книжка и ще спре да плаща членски внос.

„Разбира се, формалните атрибути са това на член на БСП, но по-важното е, че вече не съвпадат моите идеи с тези на член на БСП“, уточни Миков, след като е разочарован, че БСП отдавна не е партията, в която е членувал десетилетия.

По думите му с участието във властта БСП не може да постигне нещо съществено в политически план, само в личностен.

„Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия“, добави предшественикът на Корнелия Нинова на председателския пост на „Позитано“ 20.

„Евтин цирк“ и „Пирова победа“

Недоволни от оставането на Нинова на поста председател на БСП останаха също бившият говорител на правителството Антон Кутев, който нарече победата на Нинова „евтин цирк“ в профила си във фейсбук:

А политологът Евгений Дайнов написа:

„Жалка работа. Чак на мен ми става неудобно, че това се случва в партия, управляваща и от мое име.
А сега, окрилена че остана лидер и е вицепремиер, Нинова ще погне абсолютно всички останали в БСП несъгласни и към датата на местните избори партията й ще се окаже унищожена. А след тези избори Нинова ще разбере съдържанието на израза „пирова победа“. каквато постигна днес.“

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук