Българска банка за развитие

Служебният министър на икономиката съобщи, че заплатите на бивши управителите на Българската банка за развитие са стигали до 60 хиляди лева месечно.

„Радвам се, че съществуващият надзор не подадоха трета жалба. Радвам се, че и те решиха, че това е най-разумното. Първите открития на новия надзорен съвет на ББР дори и мен накараха да ахна. Част от компенсациите и заплатите в ББР са с големи размери. Имало е месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 000 лв“, разкри Петков.

Той каза това на брифинг, на който обяви, че новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие (ББР) е вписан в Търговския регистър.

„От днес нататък тази банка наистина е за малките и средните предприятия. Успяхме успешно да преминем през всички препятствия. Сега имам много професионален надзор, който е много фокусиран върху целите си. От днешна дата ББР ще работи само и единствено за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лв.“, допълни Петков.

Вписването на новия надзор става възможно, след като старият е отказал да обжалва решението трети път. Припомняме, че вписването беше временно спряно на 25 юни от Софийския градски съд заради жалби от старите членове.

От изказването му стана ясно още, че Програмата „Възстановяване” ще бъде подпомогната от ликвидността в ББР, каза още икономическият министър.

Министърът на икономиката обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева, за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв. Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи в следващите седмици.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук