Борисов

Публична конфронтация между Бойко Борисов и негови съпартийци можеше да се наблюдава днес. Това стана на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ – женската организация на партията, която избра същия ден новото си ръководство. Поводът беше негодуванието на благоевградската структура срещу номинация, която им е била натрапена от централата в София, а случката предизвика гнева на Борисов.

На събранието, което се проведе онлайн, бяха представени кандидати за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички райони на страната. Като претендент от Благоевград беше посочена Елена Ташкова. При гласуването 840 делегати подкрепиха предложения състав на съвета, 3-ма бяха против, а 7 се въздържаха.

След това дойде моментът да се изберат председател и зам.-председатели на организацията. Той представи номинираните и процедурата щеше да продължи по обичайния си ред, когато се намеси областният координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска, за да протестира.

„Ние присъстваме 22 жени в залата и за всяка от нас, с изключение на една, единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград, всички ние сме изключително учудени защо това е нашата номинация, защото нашите номинации официално са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, смело надигна глас Мелниклийска.

Борисов ядно й отвърна, че е работа на благоевградчани кой кого да номинират.

„Ако искате, номинирайте друг. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един областен ръководител, общински, жени, какви ли не номинации и все недоволни! Изпратете номинацията си и ще я приемем. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо! Сто процента санирани блокове без пари на всички благоевградчани,у нови жилища на практика. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избор, след избор! Вие гласувате сигурно едни срещу други”, обяви той.

Водещата събранието Милена Дамянова се опита да тушира конфликта, като обърна внимание, че гласуването за Националния съвет вече е отминало.

„Предлагам Блаогевград да ги прегласуваме. ГЕРБ е демократична партия и, след като хората там имат друго предложение, и считат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград”, прекъсна я Борисов.

Мелниклийска обяви, че номинациите са били самата тя и Росица Димитрова. При гласуванията Димитрова получи най-много гласове и така влезе в Националния съвет.

Иначе Борисов започна оптимистично и окуражи жените с остроумно изяление, че жените трябва да изчегъртат мъжете от ГЕРБ.

„Днес сме се събрали не само да изберем ръководството, но и се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ, и най-вече да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите”, бодро започна Борисов.

Иначе Екатерина Йорданова е новият председател на Жени ГЕРБ. От 2011 г. Йорданова е общински съветник в Столичния общински съвет, вицепрезидент е на Международната транспортна федерация и др., член на Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, магистър по международни отношения, владее няколко езика. За зам.-председатели на Жени-ГЕРБ бяха избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева, Карамфила Гюрова.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук