Благотворителен книжен базар „Купи книга в помощ на Украйна“ се провежда в Ректората на Софийския университет днес. Всички приходи от продадените книги ще бъдат дарени на БЧК в помощ на пострадалите в Украйна.

Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентски съвет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

„Всеки има стари книги, които заслужават все още любов, в случая можем да им намерим нов дом“, каза председателят на Студентски съвет Антонио Стоичков.

Той посочи, че на базара всеки ще може да остави книга и също така да си вземе книга като дари 5 или 10 лв., в зависимост от книгата. „Парите ще се прехвърлят към фондовата сметка на БЧК“, обясни Антонио Стоичков.

„Още откакто започна цялата тази печална история преди три седмици сме се старали да участваме с каквото можем и да оказваме помощ. Да, смятаме, че може да се помогне, дори по такъв малък начин, но ето – малък, малък – нито са малко книгите, нито са малко хората и на едно толкова приятно и красиво място. Така че в неделен ден нищо не пречи всеки да мине”, каза една от жените, дошли да дарят книги, а по-късно и да си купят.

Приемат се книги през целия ден. Организаторите обявиха, че ще бъдат признателни, ако се даряват книги в много добро състояние, по-съвременни и издавани в последните 10-15 години. Може да се донесат книги на български и английски – приемат всякаква литература – проза, поезия, художествена, детска, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук