Мая Манолова

До дни Мая Манолова ще обяви нов социален проект. Това съобщи самата тя в „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Запитана дали наскоро освободеният министър на отбраната Стефан Янев ще бъде водач на платформата, без да потвърждава категорично, тя обясни, че с него работят добре в една посока.

„Със Стефан Янев и с неговия екип сме в добра комуникация. Ние го подкрепихме и сега, когато беше отстранен от поста военен министър. Подкрепяли сме го и като служебен премиер, но социалната алтернатива, ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим, ще работим заедно, защото гледаме в една посока.“ – каза Манолова.

Припомняме, че на последните избори коалицията на платформата на Мая Манолова с водачите на протестите от 2020 година – Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, не успя да спечели достатъчно гласове, за да премине 4-процентовата бариера. След последните избори през ноември 2021 година, макар и неофициално, коалицията беше разпусната. Сега по всичко изглежда, че Манолова отново се е преориентирала, но този пък към бившия служебен премиер и министър на отбраната – Стефан Янев, който е по-близо до нея в политическия спектър.

По повод събитията от изминалите дни Манолова разкритикува акцията по задържане  на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, отбелязвайки, че ако в следващите дни не бъдат подкрепени със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството.

Според нея тази акция ще навреди на борбата срещу „модела Борисов“.

„Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу „модела Борисов“ и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Мая Манолова.

Манолова заяви още, че тези арести са дали възможност за „реанимация” на ГЕРБ и минаване в контранастъпление, като според нея това ще им позволи да се върнат в политическата игра.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук