Стефан Янев
На снимката: Стефан Янев

„Ако „Български възход“ получи третия мандат – не изключвам подкрепа от никого, включително от „Възраждане“. Необходимо ни е обединение и трябва да излезем от омагьосания кръг през последните две години, в които България скача от криза в криза“, това каза днес лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. 

Виолета Комитова, заместник-председател на партията, пък обясни, че „трябва да се търсят възможности за правителство, ако е възможно с първия мандат“.

„Какво прилагателно ще сложат на правителството, дали ще бъде с експерти или ще хора, които са по политически свързани – не ме притесняват тези етикети“, каза още Янев в интервю за NOVA.

Според него идеалният вариант за кабинет е правителство с всички парламентарно представени партии. „Това е коалиция 200 плюс депутата. Не говорим за партиите анблок, а да кажем с някои от партиите – частична подкрепа. Това е въпрос на технология, разговори и възможности. Песимистичният вариант е 160 плюс депутати. Тоест три партии няма да бъдат достатъчни“.

По думите на Виолета Комитова в ефира на bTV е възможен кабинет на малцинството. „Ако се стигне до третия мандат за съставяне на правителство е възможно Стефан Янев отново да стане премиер„, посочи тя.

Абонирайте се за нашия седмичен бюлетин

E-mail Адрес*

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук