Те се чувстват добре зад решетките. Снимка: БНР Пловдив

Близнаците Валентин и Борислав Динкови от пловдивското село Цалапица няма да обжалват мярката си за неотклонение „задържане под стража“, чието гледане от съда бе насрочено за утре следобед, съобщи БНР. Информацията е потвърдена от техния адвокат Светлана Званчева.

Жителите на селото, които вече обявиха протестно присъствие пред Съдебната палата в Пловдив за час преди съдебното заседание, обаче няма да отменят акцията си, става ясно от съобщение в тяхната група във Фейсбук. Недялко Малинов, баща на убития младеж Димитър Малинов заяви, че при това положение техният митинг ще се проведе пред сградата на прокуратурата в предварително обявеният час – 12:30. Той призова хората, които ги подкрепят, да се съберат на новото уговорено място.

Задържаните братя са с повдигнато работно обвинение за „укривателство“ и подпомагане бягството в чужбина  на заподозрения за извършител на убийството Рангел Бизюрев. Протестиращите обаче настояват те да бъдат привлечени като равнопоставени съучастници в тежкото престъпление и да получат най-тежките възможни присъди.

Според непотвърдени от прокуратурата данни двамата не само са помагали на Бизюрев да скрие трупа на жертвата под купчина боклуци, а един от близнаците е присъствал на самото убийство. Местни хора твърдят, че Валентин и Борислав с основание предпочитат сигурността на следствения арест и се страхуват от публичен линч.

В опит за успокояване на напрежението в четвъртък следобед за среща с обществеността в Цалапица пристига целият ръководен екип на Областната дирекция на МВР – Пловдив, начело с новия директор Радослав Начев.

Още няма информация от Германия за издирвания с европейска заповед за арест убиец Рангел Бизюрев. Стана ясно, че дни след жестокото престъпление той е напуснал България с предварително купен самолетен билет.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук