политически или икономически е протеста на въглищарите
политически или икономически е протеста на въглищарите

Продължават блокадите заради протести на миньори и енергетици. Затворени за движение са участъци от автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици.

Работещите в мините и ТЕЦ „Марица изток 2“ се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството в петък, припомня БНР.

Очаква се днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да

организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора.

Днес в Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори.

Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, както и представители на синдикатите в сектора, които обаче вече заявиха, че нямат намерение да участват в такава среща, ако териториалните планове са пратени в ЕК.

Те настояха и за извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по магистрала „Тракия“ той е от пътен възел „Нова Загора“ по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел „Свобода“.

За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук