Протестиращи, начело с гражданско движение „БОЕЦ” блокираха сградата на Българската национална телевизия тази сутрин. Акцията е четвъртата подред от така наречените „блокади-изненади”, при които протестиращите блокират държавни институции.

Георги Георгиев и Пламен Даракчиев успяха да влзязат вътре в сградата на БНТ, а сстаналите протестиращи останаха отвън. Малко по-късно като подкрепление към охраната на сградата пристигна и жандармерия.

Протестиращите настояват да бъдат допуснати в сградата, за да поискат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Ние сме тук, блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани“, заяви водачът на шествието.

Според Георгиев свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска, свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси.

В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията, каза още Георги Георгиев.

„Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача като граждани е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни“, заяви Георги Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

Традиционните за блокадата лепенки „офис на Пеевски“ бяха поставени и върху сградата на „Сан Стефано“.

„Пак ще дойдем, Кошлуков, ти си в списъка. Оставка”, заключи Георгиев.

По традиция на сградата беше залепен надписът „Офис на Пеевски“.

Малко след 8:30 часа протестиращите се оттеглиха. Лидерът на ГД „БОЕЦ“ заяви, че „блокада-изненада“ №5 ще се проведе в понеделник.

В 12 на обяд протестиращите представители на гражданско движение „БОЕЦ” отново отидоха пред сградата на Българската национална телевизия.

„Тази вечер ще се погрижим за цялостното меню на Кошлуков и господарите”, каза още Георгиев, след поднесения по думите им обяд от яйца по сградата.

Събралите се хвърляха яйца по фасадата на обществената медия. След няколкоминутен обстрел, хората, начело с Георги Георгиев от „БОЕЦ” се върнаха на Орлов мост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!