Георги Георгиев, БОЕЦ. Снимка: БГНЕС

Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев за прикриване на престъпление, и срещу депутата от ДПС Делян Пеевски за източването и фалита на Корпоративна търговска Банка (КТБ).

Председателят на сдружението Георги Георгиев предостави документите на прокуратурата. Те, според него, са личен архив на Бисер Лазов – основен свидетел по делото за фалита на банката, които разкриват данни за наличието на многомилионни кредити на компаниите на Пеевски.

Бисер Лазов, Иван Гешев и Делян Пеевски са изградили организирана престъпна група за укриване данните за наличието на кредити на Пеевски към КТБ с цел материална облага – да бъдат прикрити следите за тези кредити и съответно тези суми да не бъдат върнати, както и организирана престъпна група за престъпления срещу правосъдието – да бъде осуетено наказателно преследване срещу Делян Славчев Пеевски заради тези схеми за източване на КТБ.“

„В тези документи се съдържат и десетки оригинали на регистрации на офшорни компании в различни дестинации“, заяви Георги Георгиев от БОЕЦ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук