Богдан Дину /ляво/ обжалва загубата си от Кубрат Пулев

След като бе „разпънат на кръст“ заради непозволената си целувка с репортерката Джени Суши, сега върху Кубрат Пулев може да се стовари нов удар. Той идва от неговия победен противник – румънеца Богдан Дину, който подаде жалба пред Калифорнийската атлетическа комисия заради непозволения удар, нанесен му от българина след първия нокдаун.

Тогава съдията на ринга Раул Кайс-младши даде на Дину 5 минути за възстановяване и присъди наказателна точка срещу Пулев, но реши, че ударът е неумишлен. Имаше и възможност Дину да обяви, че не може да продължи, което можеше да доведе до дисквалификация на Кобрата заради нечистия удар. Съдията обаче обяви, че ако румънецът се откаже, резултатът по точки дотогава остава краен.

Дино се съвзе и продължи срещата, но впоследствие щабът му е взел решение да се обжалва крайният резултат. Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата е получена. Той обяви, че тя ще бъде разгледана на следващото заседание, което е в средата на май – същото, което трябва да разгледа и случая с целувката на Пулев по устните на репортерката Дженифър Равало /известна и като Джени Суши/. Тя обвини боксьора, че след това я е хванал за задните части.

Репортерката заяви, че ще заведе дело срущу Пулев за сексуално посегателство и нае за свой представител водещата адвокатка по такива дела Глория Олред.

Кубрат Пулев получи временна забрана да се боксира в Калифорния, която е в сила до изясняването на случая. Той ще трябва да се яви и да даде обяснения пред комисията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!